jueves, 28 de agosto de 2014

Visita del clarinetista Francesc Vidal


Francesc Vidal es profesor de clarinete en Barcelona

Colaborador de:
 la orquesta de la OBC, orquesta sinfinica de Barcelona y Nacional de Cataluña
Orquesta Sinfonica del Valles
Musico de  espectacles musicals del Liceo de Barcelona
Orquesta de Andorra

  A actuado en numerosas salas importantes de nuestro país como el teatro real de Madrid y en distintas salas internacionales.

   Es director de la asociación musical Pau Casals

Alumno del prestigioso clarinetista artista Yamaha, Josep Fuster




Josep Fuster y Francesc Vidal
https://www.youtube.com/watch?v=Nm1yMkVQ9aQ
"Il Convegno"Amilcare Ponchielli
Barcelona 11 de novembre de 2008
Sala d'actes de Can Ponsic
                                                                 Josep Fuster, Clarinet
                                                                Francesc Vida,l Clarinet
                                                                  Albert Roman, Piano


FRANCESC VIDAL I VILA,
clarinet

Neix a Xàtiva (València) l'any 1977, on comença els seus estudis a l'escola de música de la "Primitiva Setabense", de la mà d'En Ramon Ramírez. Més tard es trasllada al conservatori "Lluis Milà" en el qual cursa el grau professional amb el professor Fèlix Vela, obtenint Matrícula d'honor en sisé i Premi extraordinari per unanimitat. Continua la seva formació al Conservatori de València, on estudia algunes matèries complementàries i aconsegueix excel·lents qualificacions. L'any 1999 es matricula al CSMMB de Barcelona, on cursa el grau superior amb el professor Alfons Carbonell, finalitzant-lo el 2001 amb la qualificació d'excel·lent. El novembre d'aquest mateix any obté el Premi extraordinari de Fi de carrera en l'especialitat de clarinet. Paral·lelament cursa la Llicenciatura d'Història i Ciències de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha assistit a cursets i conferències de Juan Vercher, Jean-Louis Sajot, J.V.Herrera, W.Meyer i Enrique Perez; a més ha rebut classes de Vicent Alberola (OSG), Alberto Ferrer (OSV) i Josep Fuster (OBC). Ha realitzat un curs de direcció d'orquestra amb Cristóbal Soler, dos de direcció de banda amb Miquel Rodrigo, un de música de cambra en l'especialitat de quintet de vent amb el "Quintet Cuesta", un d'anàlisi musical amb Carles Guinovart i un d’arranjaments amb Joan Albert Amargós. Es membre fundador del quintet de vent "El Faristol", del grup de clarinets "Parènquima" i del quartet de clarinets "204", amb els quals ha realitzat concerts arreu del País Valencià i Catalunya.
Com a solista l'any 1998 va interpretar "Introducció, tema i variacions" de G.Rossini amb la seva banda, la "Primitiva Setabense", sota la direcció del mestre Pasqual Martínez.
Ha estat primer clarinet de la Banda i Orquestra del CSMMB, així com col·laborador de l'OBC, Orquestra Simfònica del Vallés, Orquestra de Cambra del
Teatre del Liceu, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Ensemble Obert…
Ha treballat, d’entre altres, amb els directors: Ros Marbà, Emmanuel Krivine, Edmon Colomer, Salvador Brotons, Salvador Mas, Francesc Perales…
Durant el curs 2000-2001 va realitzar prop de 50 representacions de l'espectacle infantil "El Trencanous" per Catalunya, a teatres com el Poliorama(BCN),Jardí(Figueres), Municipal de Girona, Municipal de Mataró...
Durant el curs 2001-2002 va realitzar prop de 50 representacions de l'espectacle infantil "El Trencanous", organitzat per Joventuts Musicals de Catalunya i gestionat per la Companyia "Atot" de Girona; a més aquest any ha participat en dos espectacles més:"El Vent Fusta" i "La Música" per a trio de vent (clarinet, flauta travessera i fagot)amb l'actriu Mariona Font. Durant l'any 2002-2003 continua realitzant audicions del Trencanous per la companyia "Atot".
Ha estat professor de clarinet, conjunt instrumental i orquestra a l'Escola de Música de Gràcia de Barcelona, professor-assistent de Josep Fuster a l'escola Juan Pedro Carrero de Barcelona, així com professor de clarinet  a l’escola municipal de música “Montserrat Almirall”(Sitges).
Va ser seleccionat també per dirigir la banda de la'associació catalana d'escoles de música (ACEM).

Va dirigir l'estrena de dues obres encarregades al compositor Joan-Carles Martínez, "Sol i de dol" i "Poema per a N'Antoni Tàpies", dintre dels actes de la setmana de música organitzada per l'Escola Municipal de Música "Can Ponsic", en col·laboració amb l'Escola Municipal de Música de "Tres Cantos"(Madrid) i el CDMC.
L'any 2003 ha col·laborat en l'orquestració de temes per a la pel·lícula "El Cid, La Leyenda"(Filmax), la qual ha estat guardonada el 2004 amb el "Goya" a la millor pel·lícula d'animació. El 2012 participa com a clarinetista en la pel·lícula “Otel.lo”, que guanya diversos premis en certàmens nacionals i internacionals.
Des de l’any 2003 participa com a clarinetista en les produccions “D’Òpera” i “Hansel i Gretel” del Gran Teatre del Liceu, amb les quals ha fet gires al Teatre Real, Teatre Campoamor, Teatre Capitol (Tolosa)...
Ha enregistrat per a RNE, Catalunya Música i TV3.
L'any 2008,coincidint amb el 40 aniversari de "L'Arc",orquestra la cantata "La ciutat dels ocells",amb text de MªÀngels Anglada i música de Josep Baucells. També ha acompanyant en concerts a Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat i Antònia Font.
Actualment és professor de clarinet, conjunt instrumental i orquestra de l’escola municipal de música “Can Ponsic” (Barcelona).
Des del setembre de 2013 és director de la banda de l’associació musical “Pau Casals” de Mollet del Vallès, tasca que comparteix amb Bartolomé García-Plata.
Enllaços internet:

Hansel i Gretel Gran teatre del Liceu



Josep Fuster i Francesc Vidal 
Il convegno Ponchielli



Myspace de Francesc Vidal


Pàgina de l'associació musical “Pau Casals” de Mollet del Vallès










 A sido un verdadero placer conocerte



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.